Λευκωσία, Κύπρος

Κλικ για οδηγίες

dr.antonis.ioannou@gmail.com

Κλικ για επικοινωνία

+357 22 255 210

Κινητό: +357 99 408 088

Holter Ρυθμού Ενηλίκων

Το holter καρδιάς επιτρέπει στον Καρδιολόγο να αναλύσει τον ρυθμό της καρδιάς σας για από 24 ώρες μέχρι και 7 μέρες συνεχόμενες. Αυτό θα προσδιορίσει εάν υπάρχουν προβλήματα ρυθμού, όπως η κολπική μαρμαρυγή, και έτσι  θα βοηθήσει στον σχεδιασμό της κατάλληλης θεραπείας.

Τι είναι;

Η συσκευή Holter έχει μέγεθος κινητού τηλεφώνου και συνδέεται στο σώμα σας μέσω συνήθως επτά ηλεκτροδίων και αντίστοιχο αριθμό αυτοκόλλητων στο στέρνο και στις κατώτερες πλευρές. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ειδική θήκη στην μέση σας ή κρεμιέται από τον ώμο με ειδικό ιμάντα. Κατά την διάρκεια της περιόδου καταγραφής θα πρέπει να  κρατήσετε και  ένα ημερολόγιο για τυχόν συμπτώματα που ίσως νιώσετε. Συστήνεται να  ακολουθήσετε την κανονική σας ρουτίνα κατά την διάρκεια της μέρας.

Που χρησιμοποιείται;

  • Ασθενείς οι οποίοι έχουν συμπτωματολογία ενδεικτική για την παρουσία κάποιας αρρυθμίας (αίσθημα παλμών) εντούτοις είναι δύσκολο να τα καταγραφεί στο ηλεκτροκαρδιογράφημα καθώς δεν υφίσταται συνεχώς.
  • Για παρακολούθηση της αποδοτικότητας της υπάρχουσας φαρμακευτικής αγωγής και πιθανή τροποποίηση αυτής.
  • Διαστρωμάτωση κινδύνου σε ορισμένες υποκατηγορίες ασθενειών όπως η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και η αρρυθμιογόνος μυοκαρδιοπάθεια που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι το 20% των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων σε ασθενείς πάνω από 70 χρονών μπορεί να οφείλεται σε υποκλινικά επεισόδια κολπικής μαρμαρυγής. Σε τέτοιες περιπτώσεις το Holter ρυθμού επιβάλλεται για την διερεύνηση και πρόληψη περαιτέρω συμβάντων.

Παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που χρειάζεστε εξατομικευμένες λεπτομερείς διευκρινίσεις. Αυτή η εξέταση πραγματοποιείται στο ιατρείο μας με τα υφιστάμενα σύγχρονα μηχανήματα.

Σας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη υπηρεσία;